FRAX 1550 LASER

Patientinformation

Fine linier og rynker, grove porer, let pigmentering og ar kan behandles med fraktionel laserbehandling.

BEHANDLINGEN
Behandlingen virker ved at lave bitte-små øer af varmeforårsaget skade i huden. Disse øer er omgivet af normal ikke- skadet hud. Når kroppen reparerer disse skader dannes der nyt bindevæv i hele det behandlede område. Som resultat reduceres fine linier og rynker og huden kommer til at se friskere ud. Samtidig udskiftes overhuden og pigmentet i denne reduceres. Resultatet forbedres ved flere behandlinger og 2 til 5 behandlinger med mindst 6 ugers interval anbefales.

EFTER BEHANDLINGEN
Ophelingen varer fra sædvanligvis få timer. Et intensivt hudplejeprogram i optil 2-3 måneder efter behandlingen kan forbedre resultatet. Solcreme med en høj SPF og UVA-filter skal anvendes i mindst 4 uger efter behandlingen, samt i efterfølgende solsæson. Make-up kan anvendes når rødmen har fortaget sig.

BIVIRKNINGER
Undtagelsesvis kan der komme farveændringer af huden. Ardannelse ses yderst sjældent. Laserbehandling er ikke egnet til personer, som har tendens til at danne store, tykke ar (keloid). Personer der er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden, bør efter aftale med hudlægen holde pause med denne medicin.

EFFEKT AF BEHANDLINGEN
Hud med rynker vil se yngre og friskere ud og hud med ar efter acne kan blive pænere og glattere. Man kan aldrig garantere, at de uønskede hudforandringer forsvinder helt.

Holdbarhed og gentagelse af behandlingen

Behandlingen virker hos de fleste, effekten varierer dog fra person til person. De behandlede forandringer kommer kun sjældent igen. Ofte vil der dog komme nye forandringer med tiden. Behandlingen kan gentages efter tidligst 6 uger. Gentagne behandlinger vil ofte give et endnu bedre resultat. Kombinationsbehandling med Ellipse SWT efterfulgt af Frax 1550 er vist at give endnu bedre resultater og kræver færre behandlinger.

INFORMATION OG SAMTYKKE
Efter at have læst denne skriftlige information, skal man have mundtlig information om behandlingen og mulighed for at stille spørgsmål. Man har her mulighed for at medbringe en bisidder.

Undertegnede erklærer at have læst og forstået ovenstående patientinformation og er indforstået med indholdet heri.

Jeg har fået udførlig information om, hvordan behandling med Frax 1550 foregår. Jeg har fået tilfredsstillende svar på alle mine spørgsmål.
Jeg har svaret oprigtigt på spørgsmål om min helbredstilstand.

jeg er parat til at følge råd og anbefalinger fra den behandlende registrerede sundhedsperson.
Jeg accepterer hermed at lade mig behandle med Frax 1550 og evt. alternere med en IPL laser

Jeg accepterer også, at behandlingen dokumenteres med foto.

 

Marts 2018. Revideres næste gang Februar 2020 Sygeplejerske Trine Mau.